Het team staat onder de bezielende leiding van Jan en Patrick Bassa.

Jan en Patrick Bassa

Stichting MTB Team Bassa is ontstaan toen huidig teammanager Patrick Bassa zelf nog actief wedstrijdmountainbiker was. Het plan was om zelf kleding te ontwerpen! Al snel werden er diverse familieleden en bedrijven door vader Jan Bassa benaderd of zij niet wilden gaan sponsoren. Twee seizoenen later ontstond het idee om een ploeg op te starten, kleding was er al, dus zou het leuk zijn om met een aantal vrienden samen een team te vormen. Zo is Team Bassa sinds eind jaren 90 een feit. Dat dit de aanzet is geweest voor het huidige team, hadden Patrick en Jan Bassa niet kunnen bedenken.

Inmiddels is het Merida Bassa Biking Team in binnen- en zelfs buitenland een begrip. Het is een van het grootste en historierijkste mountainbiketeams van Nederland. Patrick Bassa verklaart het succes hierachter: “Ons motto is: blijf gewoon jezelf, ook al heb je succes. En beloof geen dingen die je niet waar kunt maken. En het belangrijkste, rijd altijd met plezier!”

Teamtraining onder het toeziend oog van Jan Bassa

Het Merida Bassa Biking Team heeft zowel junioren als masters in het team opgenomen. Hiermee steunen ze de mountainbikesport in de breedte. Daarnaast werkt de combinatie erg goed: iedereen kan van elkaar leren. De landelijke competitie is voor het team een van de belangrijkste agendapunten; dit is een mooie opstap naar grotere wedstrijden en deelname aan deze wedstrijden zorgt er voor dat de mountainbikesport in Nederland blijft leven.

Een team kan niet bestaan zonder zijn sponsoren. Patrick Bassa zegt hier over: “Natuurlijk kunnen wij geen team opbouwen zonder sponsoren. We zijn er dan ook trots op dat veel sponsoren al vanaf de start van ons eerste team ons zijn blijven steunen.

Bijzonder trots zijn we op het feit dat we eind 2011 de kans kregen om met Merida mountainbikes en racefietsen te mogen rijden. Renners uit het team rijden op de Merida Big Nine 6000. Door de samenwerking met Merida is het team een stuk professioneler geworden! Inmiddels zijn er met de Merida’s heel wat podiumplaatsen behaald in binnen- en buitenland met als uitschieter een bronzen plak voor Anne Terpstra op het EK dames onder de 23 jaar.

Mijn vader en ik zetten ons gedurende het gehele jaar in voor ons team, met ondersteuning vanuit onze gezinnen en we zijn nog lang niet klaar met de mountainbikesport.”

Bron: https://www.merida.nl/merida-bassa-biking-team/